Шоурум на Silver Star

Локация гр. София, България
Година 2023
Категория Обществени сгради/ Индустриални сгради
Шоурум на Silver Star София
ЗП 9 678 кв.м
РЗП 12 714 кв.м
Статус Реализиран
Инвеститор "Силвър Стар Ритейл" ЕАД

За проекта

„Има автомобили, има и Mercedes”, тази истина е ясна за всички от век. Тя се поднася като шега, само за да не обезкуражи съвсем останалите на пазара. Партньорство ни със Silver Star – официалният дистрибутор на Mercedes - Benz в България, е естествен съюз на най-добрите, благодарение на което в София „кацна“ база на марката.

С изчистени линии и класическа комбинация на черно и бяло, вдъхновени от стандарта на „Mercedes“, придадохме на сградата елегантност, достойна за автомобилите с разпознаваемата трилъчева звезда. А тя, звездата на „Mercedes“, има своето основно място в лицевата част на фасадата – стои като горд печат за най-висок стандарт, но и дава на базата принадлежност.

Проектираният от нас комплекс се състои от няколко сгради, като звездният акцент е шоурума. Той дава сцена за презентация на моделите, предлагани за продажба. Посетителите имат възможност да видят изложените автомобили като на корицата на списание още преди да са влезли. Tри от стените на шоурума са големи витрини. Към простора и прохладата на залата клиентите влизат през изнесен вход.

Специално внимание сме отделили и на сградите, в които се помещават автокозметичен център и сервизи за обслужване на автобуси, леки и товарни автомобили. Комплексът разполага с помещение за боядисване на каросерии, склад за резервни части, помещение за продажба на авточасти, трейнинг център и автомивка. Всички те са с лесен достъп и максимално подсигурен комфорт на интериора, което да гарантира бързото и качествено обслужване.

За клиентите на сервиза е предвидена удобна приемна, в чиято приятна обстановка те могат да изчакат реда си или обслужването на автомобила си.

Екипът на ИПА не забравя, че екипът на комплекса също се нуждае от удобство, за да дава най-доброто от себе си. На нивото над автосервиза проектирахме съблекални, лавка и кантина, пространство за срещи, оперативки и почивка. За него предвидихме и подвижна стена, с която да бъде реорганизирано спрямо необходимостта.

Комплексът в София е четвъртият в страната под звездата на „Mercedes”. Успешно реализираните до момента проекти са във Варна, Пловдив и Бургас. Столичната база на компанията е разгърната на над 40 000 кв.м в индycтpиaлнaтa зона на paйoн „Кpeмиĸoвци“.

Да, комплексът е четвъртият в страната, но в него има елемент №1 – за първи път в страната има „джипи“ кабинет за автомобили. В зaĸpитото cepвизнo лoби клиентът паркира автомобила си, a консултанти осъществяват пъpвoнaчaлeн oглeд за оценка и планиране на нужните дейности за цялостно обслужване.

Прочети повече