Жилищен комплекс Royal Garden

Локация гр. Пловдив, България
Година 2020
Категория Жилищни сгради
Жилищен комплекс Royal Garden София
ЗП 2 493,93 кв.м
РЗП 23 098 кв.м
Статус Реализиран
Инвеститор „Галакси Инвестмънт Груп“ ООД
Строител „Арнаудов билд“ ЕООД

Награди

  • Национален конкурс „Сграда на годината“, специална награда в категория „Жилищни комплекси от многофамилни сгради“

За проекта

Royal Garden Plovdiv е един от най-амбициозните жилищни комплекси, изграждани на територията на град Пловдив през последните години.
Зад основната архитектурна идея се крие желанието на ИПА за осигуряване на условия за най-добро съвременно обитаване. Комплексът помещава в себе си апартаменти и жилищни площи с разнообразно разпределение, големина и усещане, за да отговори на палитрата от нужди на всички бъдещи обитатели. Концепцията за целия проект е обединена около максимата за модерен живот, светли пространства, ефективно съвременно обитаване и функционални общи площи. 

Комплексът е замислен с отношение към бъдещите му обитатели и в унисон с всички световни течения в сферата на жилищното строителство. Локацията също е ключова за Пловдив – Royal Garden е разположен в предпочитания и бързо развиващ се квартал „Отдих и култура“. В близост са ситуирани и знакови за града зелени зони като Гребната база и Младежкия хълм. Това става причина за вдъхновението на ИПА от силно изразената в околността природна среда. Тя е елегантно внедрена в комплекса за създаването на привлекателна, модерна и качествена среда на живот.     

Зад основната архитектурна идея на Royal Garden се крие желанието на проектантите за осигуряване на условия за най-добро съвременно обитаване.

Проектът е решен като комплекс от четири жилищни сгради с Г-образна форма, които споделят общ богато озеленен вътрешен двор, осигуряващ уют и уединеност. В него са организирани детска площадка, зони за отдих и геопластика, която дава възможност за отглеждане на различни видове растения.

Желанието на архитектите за осигуряване на максимална осветеност на жилищните пространства приветства появата на идеята за стъпаловидната форма на сградите във височина. Чрез прилагането на това специфично архитектурно решение слънчевата светлина може успешно да проникне дори в най-дълбоките части от жилищните пространства. Осигуряването на максимална осветеност, допринася за най-високи нива на комфорт и уют в жилищата. 

Стъпаловидното издигане на сградите във височина позволява изграждането на обширни покривни тераси, които осигуряват прекрасни гледки към планината и града, както и удобни пространства за отдих и почивка в обсега на самото жилище. В изграждането на сградите са заложени материали от най-висок клас. Фасадата е завършена с HPL плоскости в земни тонове, които подпомагат успешното балансиране на сградата със заобикалящата я богата природна среда.

В сградите са поместени жилищни единици оформени чрез двустайни, тристайни, четиристайни и многостайни апартаменти. Светлата височина на жилищните помещения достига впечатляващите 2.85 м, благодарение на които значително се увеличава усещането за комфорт и лукс на обитателите. В партерните етажи са разположени търговски помещения, които осигуряват разнообразни услуги за жителите на комплекса.

Прочети повече