Интериор за офис сграда ORBICO

Локация гр. София, България
Година 2021 г.
Категория Обществени сгради/ Интериорен дизайн
Инвеститор "СиТиПарк Ламбда" ЕООД
Строител "Кордеел – България" ЕАД

Награди

  • Номинация за "Сграда на годината 2021"
    Категория "Офис и корпоративни сгради"

За проекта

"Орбико България" си партнира с ИПА за създаването на новия дом на компанията, която е сред най-големите доставчици на логистични услуги на българския пазар и е част от „Орбико Груп“– най-големият дистрибутор в Европа. 

Формирането на усещането за дом е водещият принцип в проектантския процес, затова архитектите и инвеститорите се обединяват около максимата „Дом за бизнеса, дом за хората“. Този принцип продължава да се следва стриктно и до най-малкия детайл в интериорното решение на офис сградата. В дизайнерското решение прецизно са внесени корпоративните цветове на компанията, както и текстури и материали, които внасят търсеното усещане за дом и уют.

Интериорното решение на офис сградата във функционално отношение е съобразено с изискванията на корпоративните сгради, естетическият аспект обаче е напълно вдъхновен от уюта и топлината на домашната обстановка.

Интериорният проект има три основни цели. Той се опитва да предложи максимална функционалност и гъвкавост на помещенията, да създаде креативна среда за общуване и развитие и да оформи в служителите чувство на принадлежност към фирмата и екипа.

Основните използвани материали са бетон, дъбов фурнир и перфорирана ламарина. Те са комбинирани с елегантни линейни осветителни тела, създадени по дизайн на ИПА, и акцента на червения цвят в мебелите и някои други декоративни елементи.


 

Прочети повече