За нас

Ние сме динамични и креативни и заедно създаваме качествени проекти.

ИПА е динамична и креативна компания, специализирана в проектирането на жилищни, образователни, социални, болнични, индустриални, логистични, търговски, административни, бизнес и офис сгради, градска среда и др.

Заедно с нашите клиенти и партньори създаваме едни от най-значимите проекти, в които влагаме творчество и професионализъм за постигане на добра архитектура, която ние разбираме като съвкупност от визия, функционалност, устойчивост и среда с отношение към човека.

Постоянно интегрираме нови технологии за оптимизация на процесите и повишаване на качеството на продукта: BIM стандарт, Scan-to-BIM, Reality Capture, Digital Twin, 3D анимации, виртуална реалност (VR), стандарти за устойчивост.

Завършени проекти 700+ Доволни клиенти 250+
Награди 30+ Години опит 18

02. История

ИПА е основана през 2005 г. под името "Иво Петров - Архитекти" от арх. Иво Петров и арх. Цветан Петров - баща и син.

Управител на компанията е арх. Цветан Петров, който за последните 18 години успява да я превърне от малко архитектурно студио в успешен модел за български архитектурен и инженерен екип на световно ниво.

С портфолио от над 700 проекта и с получени над 30 архитектурни награди компанията затвърждава мястото си на пазарен лидер и е предпочитан партньор за реализирането на някои от най-мащабните проекти в България.

На 22.11.2022 г. компанията променя своето име и визуална идентичност и официално става "ИПА".

Днес ИПА е много повече от архитектурно студио. 

Динамично развит екип и организация, с цялостна платформа от услуги за добър инвестиционен проект. Целта на компанията е да продължи да бъде и дава повече и да успява заедно със своите клиенти и партньори.

03. Философия, визия, мисия

Философия

Ние в ИПА вярваме, че средата формира човека и възпитава у него естетически ценности. Създаваме архитектура, която ние разбираме като съвкупност от визия, функционалност, устойчивост и среда с отношение и внимание към човека. 

Мисия

Мисията ни е да осъществяваме идеи чрез креативност и позитивно отношение в хармонична среда с ясна визия за бъдещето.

Мотото на нашия екип е:  "Заедно преодоляваме всички граници"

Визия

Амбицията ни е да се развиваме и усъвършенстваме като хора, екип и организация и да създаваме все по-значими, стойностни и устойчиви проекти.

04. Лидерство

05. Екипи

Най-големият актив на ИПА е сплотеният и мотивиран екип. Благодарение на разнообразната ни експертиза, предлагаме цялостен пакет от услуги за нашите клиенти - от творческа идея до реализиран проект. В компанията са обособени специализирани екипи, които непрекъснато обменят опит, познания и идеи и гарантират качество на проектите и успешна реализация.

Архитектура и дизайн

Прочети повече 01.

Инженерно проектиране

Прочети повече 02.

Устройствено планиране и кадастър

Прочети повече 03.

Съгласуване и одобрение

Прочети повече 04.

Устойчиво проектиране и консултиране

Прочети повече 05.

3D, Анимация и VR

Прочети повече 06.

Управление на проекти, бюджетиране, търгове

Прочети повече 08.

06. Защото е важно

 • Образование и възпитание

  Проектите в сферата на образованието и развитието на децата са наш специален фокус. 

  Чрез работата си целим формиране на естетически възприятия у децата и осигуряването на качествена и устойчива среда за тяхното образование и развитие. Това са проектите, с които се гордеем най-много и в които влагаме най-много любов и отдаденост.

 • Проекти с кауза

  През 2020 година ИПА подкрепи проектирането на реконструкцията на Комплекс за детско развитие “Света София” в столицата.

  За нашите колеги този проект се превърна в един от най-вдъхновяващите. Вложихме специално внимание и отношение, за да помогнем в сбъдването на една благородна кауза.  

 • С поглед в бъдещето

  Ние приемаме устойчивото развитие като една от най-значимите форми на отговорност за професията ни.

  Важен приоритет за екипа и компанията е въвеждането на принципите за екологична устойчивост и социална отговорност (ESG). Нашите подход и отношение към работата, навици и среда са пътят към постигане на устойчиви резултати в полза на околната среда и обществото. 

07.Награди

08.Сертификати

Успешно внедрени в компанията са следните политики: система за управление на качеството в съответствие със стандарт ISO 9001:2015; система за управление на околната среда в съответствие със стандарт ISO 14001:2015; система за управление на сигурността на клиентската и фирмена информация в съответствие със стандарта ISO 27001:2013. И трите системи са с обхват "Устройствено планиране на територията и инвестиционно проектиране на обществени, рекреационни, жилищни, спортни, здравни и промишлени сгради и комплекси, както и мрежи и съоръжения на техническата инфраструктура“

09.наФокус

виж още