Проектът UNICA с първа награда от DIBLA DESIGN AWARDS

31.03.2023

Архитектите на ИПА отново завоюваха най-високото отличие - този път на DIBLA DESIGN AWARD.

Интериорният проект за UNICA спечели първа награда на тазгодишното събитие, което се проведе на 29 март в София. международното жури и именити експерти в областта на интериора и продуктовия дизайн присъдиха отличието на екипа ни в категория "Обществен интериор - ресторант."

Това е втора голяма награда за ресторант UNICA, след като по-рано тази година спечели наградата на GOGUIDE за "Най-добър нов ресторант на София за 2022 г.".

Нашият екип благодари на организаторите и клиента, както и поздравява всички, станали част от историята по създаване на този успешен проект.

 

Повече за ресторант UNICA

Ресторантът разполага със 105 места и заема подземното, първото и второто надземно ниво от седеметажна жилищна сграда на бул. 'Цар Освободител', обявена за архитектурно-строителен паметник на културата. Кухнята, намираща се в подземното ниво, обслужва разположените на горните две нива зали, a входната зона е оформена като магазинна част с подбрани продукти.

Безпорният акцент и отличителен белег на ресторанта са аморфните дървени елементи ("лиани"), които, преплитайки се, символизират същата тази динамична връзка, този нов поглед към Италия. Изпълнявайки функцията и на осветление, контрастиращо на тавана от видим бетон, те дават абсолютния завършек на тюркоазеното пространство.