Oфис BNP Paribas

Локация София, България
Година 2020
Категория Обществени сгради/ Интериорен дизайн
РЗП 1 984 кв.м
Статус Реализиран
Инвеститор "БНП ПАРИБА ПЪРСЪНЪЛ ФАЙНЕНС" С.А., клон България

За проекта

Архитектите на ИПА се заеха със задачата да създат един наистина по-различен офиса за новия дом на BNP Paribas в Бизнес Парк София. 
Офисът за развива на два етажа като заменя идеята за класически офис с нестандартни решения, смели цветови акценти, алтернативна организация на помещенията и работните зони и специално внимание към всеки детайл.

Резултат от това е формирането на модерни, многофункционални офисни помещения, които биха мотивирали и предизвикали креативността на всеки служител. Помещенията са разположени на двата последни етажа в една от сградите в Бизнес Парка в столицата. 

Винаги е по-трудно да се реновират съществуващи помещения, но това определено провокира още повече търсенето на най-добрите решения. Резултатът е пространство, което предлага на своите обитатели огромно разнообразие от успещания в новообразуваните пространства с органични форми.

Новата архитектура на пространствата се явява основата върху, която започват да се наслагват всички други решения. Във визуално отношение най-отчетливи са цветовите акценти в различните нюанси на зеленото, простиращи се от жълто до дълбоко наситено тъмно зелено, понякога пречупени и с моменти в светло синьо. 

Един от най-отличаващите се моменти в интериорното решение, е изборът на плавни форми и меки линии на различни нива – от цели пространствени обеми до най-малките детайли.

Движейки се в пространството човек обикаля през плавни пътеки в органични форми, които го насочват към различните зони. Това усещане се допълва чрез умелото използване на мебели за сядане с кръгла форма, извити стени, дизайнерски маси с плавни форми, кръгли елементи от окачения таван и много други подобни детайли. Всеки малък елемент намира своето идеално място в цялостната композиция.

Във функционално отношение зоните са условно разделени на работна среда и мултифункционални пространства, събираща функциите за срещи, почивка и т.н. това което прави решението интересно обаче е именно възможността за преливане на едната зона в другата. Мултифункционалност е търсена и при оформянето на зоните за срещи, в зависимост от нуждите на екипите те могат да се обединяват или разделят, за да могат да се оползотворяват най-ефективно.  

Прочети повече