Производствен комплекс TESY

Локация гр. Шумен, България
Година 2016
Категория Индустриални сгради
ЗП 3 167 кв.м
РЗП 4 328 кв.м
Статус Реализиран
Инвеститор "ТЕСИ" ООД
Строител "Кордеел – България" ЕАД

Награди

  • "Сграда на годината 2016"
    Награда в категория „Производствени и логистични сгради”

За проекта

TESY е най-големият производител на електрически бойлери в България. Архитектурното предизвикателство пред ИПА бе проектирането на петия завод за битови и електрически бойлери на TESY с модерна високотехнологична офис сграда, която да поеме административните функции. С изграждането си производственият комплекс се нарежда до най-модерните заводи в Европа в бранша.

Целта на ИПА в този проект е да излезе от границите на разбирането за класически производствен център. Именно за това цялостното решение постига нестандартен и съвременен дизайн, интегрирайки нови подходи. Офис частта е на три етажа, с висока остъклена фасада, която елегантно пречупва класическата геометрия и приветства посетителите откъм главния вход. При административната сграда като акцент е добавено и логото на компанията.    

Във функционално отношение на първо ниво в административната част са разположени фоайе с изложбена площ, зали за срещи и обучения. За служителите в зоната е предвидена и зала за хранене. На второ и трето ниво – офиси, заседателни зали и обслужващи помещения. Това, което най-силно откроява административната сграда, е елегантният интериор, издържан в чисти линии и материали и добавени акценти в корпоративните цветове на TESY.

В производствената сграда фирмата осъществява допълнителна обработка на част от елементите за електрически бойлери, както и тяхното крайно сглобяване. При нея и при складовите сгради се набляга на чистотата на белия цвят и ритмиката – във фасадата хармонично се редуват тънки остъклени отвори, а товаро-разтоварната зона е решена в контрастиращ тъмносив цвят. Благодарение на този подход всички цветове и обемно-пространствени композиции в комплекса се балансират. 

Производственият комплекс на TESY се отличава както със своите съвременни строителни решения, модерна архитектура и с положителния ефект върху развитието на икономиката в региона. 

Прочети повече