Семейни къщи в Неа Ираклия

Локация Неа Ираклия, Гърция
Категория Жилищни сгради
Семейни къщи в Неа Ираклия Гърция
РЗП 631.60 кв.м
Статус В процес на проектиране

За проекта

Архитектура, която вдъхновява сетивата. Това е основният мотив в архитектурната концепция, разработена от архитектите на ИПА. Ваканционният имот включва две многофамилни къщи намиращи се в Неа Ираклия, Гърция. Сградите са разположени на първа линия на плажа и всяка разполага със самостоятелен басейн. 

За облицовка на фасадата е използван естествен камък, а между етажите са предвидени бетонови елементи, които ще се монтират на място. Решението за покривна конструкция е частично скатен покрив с керемиди. 

Интересна част в проекта е, че сградите разполагат с вертикален двор, наподобяващ вътрешна градина. Тя е отворена и доставя естествена светлина в средата на сградата.  

Верандата на втория етаж е с гледка към морето и връх “Олимп”.  

Достатъчно простор и самостоятелност на обитателите се осигурява, като на партерно ниво има голяма дневна с изглед към морето, веранда, барбекю и спалня за гости. На второ ниво има три спални, всяка със собствен санитарен възел и дрешник.  

В подземния етаж, където са разположени всички инсталации, ще бъде изградена парна баня и сауна. Допълнително са предвидени още две спални, за които се осигурява естествена светлина чрез моделиране на терена. 

Прочети повече