Жилищен комплекс Simeonovo Alleys

Локация гр. София, България
Година 2023 г.
Категория Жилищни сгради
РЗП 6 000 кв.м
Инвеститор „СИМЕОНОВО АЛЕЙС“ ЕАД
Строител „АТ ИНЖЕНЕРИНГ 2000“ ООД

За проекта

Жилищният комплекс Simeonovo Alleys е разположен на едно от най-живописните места в София – квартал Симеоново, сгушен в полите на Витоша. Локацията дава възможност на обитателите му да живеят в пълна хармония с природата. Комплексът се състои от луксозни еднофамилни къщи, осигуряващи най-висок клас на обитаване. Архитектурата им е модерен прочит на класическия стил, носещ в себе си вечния дух на времето.

Обликът на къщите се оформя от елегантността на изчистените линии, обогатени с класически форми. 

От локацията на комплекса се откриват възхитителни гледки както към планината така и към града, който е само на няколко минути разстояние. Simeonovo Alleys позволява на съвременния човек да води луксозен и спокоен живот сред природата без да го ограничава от удобствата на града.

Водещ принцип в проектното решение е намирането на баланс между природата и новата архитектура. Класическите форми са вечни, точно както природата е вечна в нейното същестуване. Те са интепретирани не чрез детайлността на характерните за стила декорации, а само чрез внасянето им във формообразуването на обемите. 

В резултат се оформят 20 къщи в 5 различни вариации. Фасадите са подчертани чрез високи френски прозорци на двата етажа, които завършват с опростена вариация на класически корниз. Използвани са висококачествени фасадни материали, които остаряват красиво във времето. 

Именно затова домовете в комплекса освен стандартните жилищни функции, имат възможността да поместят в себе си и редица други дейности, които да осигурят още по-пълноценен и луксозен живот за обитателите си. Определени площи от сградите са оставени свободни, за да може всеки собственик сам да прецени и интегрира функцията, от която се нуждае като например фитнес или спа зона.

Богато озеленените общи площи в Simeonovo Alleys създават атмосфера на спокойствие и уединеност. Местната растителност, заварена на локацията, е запазена, интегрирана и облагородена със засаждане на допълнителни дървета. В общите площи са отредени специални зони за разходка и почивка за обитателите.

Прочети повече