Lozen Tech Park

Локация Лозен Парк, София
Категория Обществени сгради
Лозен Тех Парк София
Статус В процес на реализация
Инвеститор Лозен Тех Парк ЕООД

За проекта

„Лозен Тех Парк“ е поредният мащабен проект на групата „Линднер“ в България, с който инвеститорът затвърждава имиджа си на иноватор в областта на жилищните и офисните проекти.

"Офис в парка, парк в офиса" e девизът, който следват клиентът и архитектите от ИПА, за да вдъхнат живот на един амбициозен и визионерски проект. Той обхваща създаването на бизнес парк от ново поколение, с различен и новаторски поглед към работната среда, сред много зеленина и просторни места за отдих и релаксация.

С изграждането на новия научно-технологичен парк Линднер си поставя няколко основни цели. Сред тях са изграждане, управление и развитие на публична инфраструктура в полза на хората и региони извън столицата; създаване на нова благоприятна бизнес среда за развитие на различни дейности, свързани с разработването и въвеждане на иновации; подпомагане развитието на сектора на информационните и високите технологии, както и на дигиталните умения.

Паркът е в непосредствена близост до жилищен комплекс "Резиденшъл Парк Лозен", създаден отново в партньорство с ИПА, и продължава цялостната и добре обмислена концепция за симбиоза между работното място и дома. Проектът включва и създаване на удобна връзка до Околовръстен път, която да гарантира бърз достъп до града. Възползването от естествените ресурси на локацията, вдъхновяващите гледки към планината, спокойствието и тишината допринасят за атрактивността на бъдещия технологичен парк.

Проектът ще бъде реализиран на няколко фази, като стартира с две сгради с офиси и търговски площи, сред които магазин, ресторант, кантина и кафенета, подземен паркинг и обширни зелени площи за разходка и рекреация.

Прочети повече