Жилищна сграда Arica

Локация гр. София, България
Година 2024
Категория Жилищни сгради
Жилищна сграда Arica София
ЗП 556.50 кв.м
РЗП 5351.04 кв.м
Статус В процес на реализация
Инвеститор "Емблема" АД
Строител "Диана Комерс"

За проекта

Концепцията за жилищен проект Арика е вдъхновена от желанието за хармоничен начин на живот в природосъобразна среда, в близост до парк и планина Витоша. Местоположението предоставя както тишина и спокойствие, така и достъп до удобствата на градската инфраструктура. Инвеститор е строително-инвестиционна компания "Емблема" - доказано име в осъществяването на успешни проекти, с прецизност към детайла и създаването на уникална жизнена среда.

АРИКА се отличава с елегантен екстериор, съобразен с бъдещия линеен парк "Манастирски ливади-изток" и характерната за района планинска панорама. Водещи принципи при архитектурните решения бяха „дизайнът следва функцията“ и залагане на  устойчивост във времето. Фасадата осигурява максималната осветеност в домовете и общите части на сградата, което допринася за чувството за простор и благоприятен вътрешен климат.

Сградата е с 10 жилищни етажа и две подземни нива с достатъчно паркоместа за бъдещите обитатели. Разпределенията предоставят оптимална възможност за проектиране и подредба, с просторни дневни и спални помещения. 

Проектът създава усещане за пространство и въздух, а естествените материали играя основна роля в силуета на АРИКА. Предвидените материали са съобразени със заобикалящата среда и климатичните условия в района, като основният принцип е постигане на високо качество при изпълнението.

Прочети повече