Teatralna Park Residence

Локация гр. София, България
Година 2026
Категория Жилищни сгради
ЗП 3 600 кв.м
РЗП 69 898,89 кв.м
Статус В процес на реализация
Инвеститор "Битумина Мениджмънт" ЕООД
Строител "Хидрострой" АД

За проекта

Вдъхновен от града и отговорен към заобикалящата среда - това бе водещият стимул за нашите архитекти при създаването на Teatralna Park Residencе.

Сложен и взискателен жилищен комплекс, в чиято концепция основно търсене бе органичното вписване и доразвиване на една от най-атрактивните части в центъра на столицата в нова здравословна жизнена среда.


Централната локация продиктува няколко ключови изисквания за проекта:

• Да притежава градски, вписващ се силует, постигнат чрез олекотена визия, деликатни обеми с дискретни декоративни акценти и много зеленина – като комплимент към близкия парк и тази част на града;
• Да предоставя високо качество на живот и своя независимост чрез включването на различни обществени функции - ресторант, супермаркет, фитнес на две нива, търговски площи, жилищна зона, зони за отдих и вътрешен двор;
• Да осигурява надежна и здравословна вътрешна среда, необходима за щастливо обитаване на всички живущи – с мисъл за всички възрастови групи и решения спрямо техните желания.

Mащабният проект включва 6 жилищни входа с различна вариативност от апартаменти и функционални зони. Богатото озеленяване - както в интериора, така и в екстериора, внася много въздух и естествена атмосфера в пространствата, за да може комплексът "да диша" в полза на своите обитатели. Живописната растителност по терасите е с водеща роля в цялостното възприемане на визията и обемите на сградите, допълвайки леките архитектурни линии.

Дворът е решен с терасирани градини и детски площадки, в дизайна на които и след много проучвания заложихме висококачествени естествени материали и форми, стимулиращи въображението на децата.
 

Прочети повече