Жилищна сграда Park Residence

Локация гр. София, България
Година 2022
Категория Жилищни сгради
ЗП 1208 кв.м
РЗП 13 719,1 кв.м
Статус В процес на реализация
Инвеститор "Парк Стейт Резидънс" ООД

За проекта

Park Residence е съвременен жилищен проект, който осигурява модерно и комфортно обитаване в центъра на София. Той въплъщава в себе си функционалност, качество и естетика. Локацията на комплекса в близост до центъра на столицата и парк „Света Троица“ предполага специфичен подход към архитектурния облик, организацията и комфорта на обитаване. Търсеният ефект от проектанският екип на ИПА е жилищна сграда с впечатляваща съвременна визия, която се вписва в заобикалящата среда. Чрез акцентите в керамичните цветове ИПА успява да постигне комуникация с околните сгради и заедно да образуват хармоничното усещане на квартала.

Park Residence e жилищен проект, който се състои от две свързани сгради със споделен вход и общи подземни нива. Обемно-пространственото решение се разполага успоредно на улиците като във вътрешната част на имота образува общ вътрешен озеленен двор, кореспондиращ с парковата среда в близост до локацията. 

В партерния етаж сградата осигурява помещения за обществени и търговски дейности, които да обслужват бъдещите обитатели на сградата и другите жители на квартала. Следващите надземни етажи имат изцяло жилищна функция. В тях се разполагат общо 92 двустайни, тристайни и четиристайни апартамента, които въплъщават функционалност и елегантен дизайн, съвместими със съвременните условия за висок стандарт на живот. 

На пръв поглед сградата впечатлява със своето балансирано фасадно решение в меки тонове, контрастиращи на керамичния цвят на клинкерните тухли и акцентни моменти в тъмно сиво. Различните материали се използват като визуален похват, който да разграничи поредицата от масивни геометрични обеми. Тяхната цел е да раздвижват фасадата в различни посоки с идеята да пречупят усещането за статичност и да внесат динамика в средата. 

Всеобщото впечатление на фасадното решение се доближава, както към усещането на индустриалния дизайн, така и внася по-съвременно градско усещане. То е постигнато със съчетание от са вентилируеми фасадни системи с повърхностен слой от технически камък с естествена текстура и обшивка от клинкерни тухли. 

Прочети повече