NIDO Residence

Локация гр. София
Година 2025
Категория Жилищни сгради
РЗП 47 215 кв.м
Статус В процес на реализация
Инвеститор AP Capitаl и Smart Property Fund
Строител Калистратов Груп

За проекта

NIDO Residence е един мащабен, специален и различен инвестиционен проект. Комплексът съчетава в себе си всички характеристики за дом на модерния, семеен и взискателен градски човек. Архитектите на ИПА отговарят за стилната визия, мастерплана и всички архитектурни решения.

Проектиран изцяло в хармония с околната среда, този модерен комплекс съчетава удобни и уютни жилища, просторни зелени общи части, забавления за деца и търговски обекти или всичко необходимо за съвременен и комфортен начин на живот. 
Заложени са чисти форми, като пред фасадната равнина изскача мрежа, която обобщава няколко нива и създава илюзията за по-малка етажност.

Комплексът е от затворен тип и включва две сгради с жилища, търговски обекти и заведение с градина. Сградите са разположени по периферията на парцела с голямо отстояние една от друга, като оформят вътрешен парк с алеи, зони за отдих и социален контакт, достъпен само пешеходно.

Главната цел пред ИПА е да създаде максимално комфортна и приветлива среда за живот на обитателите. Решенията са разнообразие от жилищни единици с компактни еднопространствени, просторни четиристайни апартаменти и апартаменти със собствен двор. Първостепенна задача са функционалността на жилищата и общите пространства.

Локацията на NIDO е предизвикателство поради наличната денивелация. През цялото време архитектите следват терена, като на места дори тя е засилена, за да се пресъздаде усещане за естествена среда.

Наличието на обширен вътрешен двор дава на обитателите чувство за свобода и простор. Място, където да се разхождат след напрегнатия работен ден, любувайки се на прекрасната гледка към Витоша, а децата да прекарват часове в забавни игри на предвидените за целта детски площадки. Помислено е и за тийнейджърите, които ще могат да се събират в малко „по-екстремни“ зони. Естествената амфитеатралност на цялата паркова зона допринася за уникалността на жилищния комплекс. Предвидени са магазини и кафене, които са достъпни за целия квартал.

Прочети повече