Vitosha Apartments

Локация гр. Перник, България
Категория Жилищни сгради
ЗП 4 130 кв.м
РЗП 27 115 кв.м
Статус В процес на проектиране
Инвеститор Виена Билдинг Груп 3

За проекта

Aрхитектурен проект, водещ към развитието на градовете - ключов ориентир, водещ ни до Vitosha Apartments.

Инвестиционното намерение предвижда изграждането на 4 жилищни сгради в затворен комплекс с обширен вътрешен двор, магазини, офиси и подземен гараж.

Предизвикателство пред архитектите на ИПА бе да се проектира съвремен и модерен жилищен комплекс с елегантна визия, която да подхожда и доразвива идеята на възложителя от предходните два комплекса, разположени в непосредствена близост. Просторният вътрешен двор, маркиран от 4 -те сгради и гледката към планина Витоша създават хармонична връзка между архитектура и природа.

Обърнато е особено внимание на цялостната визия и нейното възприемане. Всяка една от фасадите, била тя към улица и към вътрешния двор, е помислена с прецизно внимание и в детайл. Използвана е комбинация между няколко материала и декоративни елементи, които създават динамични контрасти - висококачествени клинкерни тухли, HPL-плоскости, декоративни рамки около отворите и вертикални фасадни профили.

Достъпът до подземния паркинг се осъществява от 2 двулентови рампи, като общо в подземния паркинг и на терен са постигнати 322 паркоместа. Всички жилища са проектирани с балкон/лоджия с гледка към улицата и вътрешния двор. На последен етаж са разположени просторни жилища с частично покрити тераси и гледка към Витоша.

За осигуряване на здравословна външна среда е развит просторен вътрешен двор с детска площадка и зона за фитнес на открито.

Прочети повече